Cart

Hidranti de suprafata

Hidrant de suprafata

hidrant de suprafata, cu doua iesiri de tip B
hidrant de suprafata, cu doua iesiri de tip B si o iesire de tip A
  Hidrantul de suprafata se monteaza pe retelele de distributie a apei cu presiunea nominala pina la Pn 10 si se racordeaza tuburile de refulare STAS 2164-94 sau motopompele unitatilor de pompieri, pentru alimentare cu apa la stingerea incendiilor sau pentru alte necesitati. OBSERVATIE – La intelegere intre producator si beneficiar se vor executa si hidranti de suprafata cu DN 150 si Pn 16.

Dupa diametrul nominal si adancimea de ingropare a conductei de alimentare cu apa hidrantii se executa in marimile indicate in tabelulde mai jos:

Diametrul nominal al hidrantului Dn (mm)
Adancimea de ingropare H (mm)
Flanse de racordare cu totul cu picior
H (mm)
D1 (mm)
d2 (mm)
80
1250
200
138
1800
1500
200
138
2300
100
1250
220
158
1800
1500
220
158
2300

Durata de viata normala a acestor hidranti este de 20 ani. Deschiderea si inchiderea hidrantului trebuie se realizeaza cu ajutorul cheii pentru racorduri MSZ 9771/3. Inchiderea hidrantului se face prin rotirea cheii spre dreapta (in sensul rotirii acelor de ceasornice). Sensul de rotatie pentru manevrele de deschidere si inchidere este marcat pe hidrant cu sageata si litere. Miscarea tijei trebuie sa se faca usor si lin iar deplasarea ventilului trebiue sa se faca fara intepeniri, in asa fel ca deschiderea si inchiderea hidrantului sa nu necesite un efort excesiv pentru un singur om care utilizeaza cheia. In pozitia inchis hidrantul intrerupe complet curentul de apa. La deschiderea completa a hidrantului, trebuie acesta elibereaza o sectiune de trecere egala cu sectiunea scaunului ventilului. Hidrantul este prevazut cu un dispozitiv de golire care se deschide automat la inchiderea hidrantului si se inchide tot automat la deschiderea acestuia. Partea supraterana a hidrantului se protejeaza la exterior prin vopsire cu o vopsea rezistenta la actiunea apei si a intemperiilor. Partea subterana si suprafetele interioare ale pieselor care vin in contact cu apa se vopsesc cu o vopsea rezistenta la actiunea apei si la coroziune. Hidrantul se livreaza cu ventilul in stare inchisa. Suprafetele de etansare a flansei, orificiul de intrare a apei si orificiul de golire, vor fi protejate sau acoperite cu protectoare din table, lemn, carton sau material plastic bine fixte, pentru a feri suprafetele prelucrate de deteriorare si a impiedica intrarea murdariei. Producatorul garanteaza calitatea si buna functionare a hidrantilor livrati. Termenul de garantie este de 12 luni de la data punerii in functiune a hidrantului, insa nu mai mult de 18 luni de la data expedierii lui din intreprinderea producatoare. In termenul de garantie, producatorul este obligat sa repare sau sa inlocuiasca orice piesa defecta (sau intregul hidrant) a carei defectare s-a produs din cauza materialului, constructiei sau executiei gresite a hidrantului. Garantia este valabila numai cu conditia ca beneficiarul sa respecte instructiunile pentru exploatare elaborate de producator, privind parametrii de lucru a hidrantului, modul de manipulare, transport, depozitare, montare etc. Garantia inceteaza daca se constata ca beneficiarul a executat la hidrantul livrat modificari sau reparatii fara acordul producatorului.