Cart

Prezentare generală

PREZENTAREA GENERALA A SISTEMULUI

Sistemul Hep2O are in componenta patru tipodimensiuni (Φ10, Φ15, Φ22, Φ28) de tevi de polibutilena, respectiv fitingurile necesare realizarii imbinarilor (dimensiunile Φ16, Φ20, Φ32, Φ40 se pot livra la comanda).

Sistemul Hep2O se utilizeaza la realizarea instalatiilor de apa rece si calda menajera, a instalatiilor de incalzire centrala si incalzire in pardoseala, precum si a instalatiilor de incalzire-racire prin perete a constructilor.

Tipuri de tevi:

1. TEAVA STANDARD Hep2O – este o teava nestratificata, deosebit de rezistenta la soc si la variatii de temperatura. – realizata prin metoda extrudarii din polibutilena rezistenta la temperaturi ridicate.

2. TEAVA BARRIER Hep2O – este stratificata si are un strat special din polietilena care impiedica difuzia oxigenului prin peretele tevii. 3. TEAVA PENTRU INSTALATII DE INCALZIRE PRIN PARDOSEALA Hep2O – constructia este asemanatoare tevii Barrier, cu deosebirea ca acestea conduc caldura prin peretele tevii. 4. TEAVA PENTRU INSTALATII DE INCALZIRE-RACIRE PRIN PERETE Hep2O – constructia este asemanatoare tevii Barrier, cu deosebirea ca acestea conduc caldura prin peretele tevii.

Fitingurile sunt fabricate din polibutilena PDVF, acetat si alama. Gama de fitinguri pusa la dispozitie de sistemul Hep2O permite realizarea tuturor imbinarilor obisnuite intalnite in instalatiile de apa si incalzire centrala. Particularitatea sistemului o reprezinta flexibilitatea ridicata a tevilor si faptul ca pentru realizarea imbinarilor nu sunt necesare scule deosebite, lipire sau incalzire.

PREZENTAREA EXTERIOARA A PRODUSULUI

Tevile si fitingurile Hep2O au culoarea alba, iar fitingurile din alama au culoarea naturala a alamei. TEAVA STANDARD – pe teava este inscriptionata cu negru cu initialele HBP – pe peretele tevii mai sunt inscriptionate: presiunea, temperatura de lucru (12 bar la 20° C, 7 bar la 82° C), diametrul exterior, precum si grosimea peretelui tevii. TEAVA BARRIER – sunt inscriptionate cu culoarea rosie de-a lungul tevii apare o linie intrerupta rosie. – celelalte date corespund cu cele de pe teava Standard TEAVA PENTRU INCALZIRE PRIN PARDOSEALA -este inscriptionata cu rosu, datele inscrise corespund cu cele de pe celelalte doua tipuri de tevi. Se deosebeste de teava Barrier prin inscriptia – Only Underfloor Heating – (numai pentru incalzire prin pardoseala). FITINGURILE -au inscrise simbolul Hepworth HBP, diametrul (nominal). Fitingurile sunt ambalate in pungi prevazute cu etichete pe care apare denumirea produsului, codul si diametrul. CERTIFICATE DE GARANTIE

Sistemul Hepworth este fabricat si verificat conform prevederilor standardului foarte strict din Anglia. Sistemul Hep2O a fost agrementat in mai multe tari din Europa si peste ocean.

GARANTIA

Daca instalatia a fost realizata respectand indicatiile, producatorul asigura o garantie de 25 ani. Garantia nu este valabila in cazul defectiunilor cauzate de nerespectarea prescriptiilor.

DIMENSIUNI CARACTERISTICE

DIAMETRUL NOMINAL (mm)
Teava Standard
15
(16)
(20)
22
28
Teava Barrier
15
22
28
Teava pt.inc.pardoseala
16
20

 

GROSIMEA PERETELUI TEVII (mm)
16
1,8
15, 20 si 22
2
28
2,6

 

LUNGIME COLAC
15, 16, 22
Standard si Barrier
25 si 50 m
16, 20
Teava pt.inc.pardoseala
100 m

 

LUNGIME BARA
16, 20
Standard
5 m
28
Standard
6 m
15, 22, 28
Barrier
6 m