Cart

Cismele

CISMEA STRADALA CU EJECTIE

Se utilizeaza in retele de apa potabila ca fantana stradala.

  Se monteaza in camine de apa sau in direct in pamant pe suport de beton sau balastru. In ambele cazuri coloana trebuie asezata pe postament de beton. Balansarea coloanei se anihileaza cu pasta de ciment. In cazul montarii in camin, teava in subsol se fixeaza cu doua bride in peretele caminului.

  Deschiderea cismelei se face cu apasarea bratului, inchiderea se realizeaza automat prin eliberarea bratului. Dupa inchidere, apa din teava de legatura, va curge inapoi in teava de protectie subterana, sub limita de inghet, astfel cismeaua este protejata impotriva inghetului in timpul iernii. Alta protectie pentru prevenirea inghetului nu este necesara. La deschiderea urmatoare, ejectorul montat in corpul pentru supape trage apa din teava de protectie subterana in teava de legatura. Aceasta procedura se repeta la fiecare deschidere.

  Alimentare cu apa are prin teava de scurgere de , prin curgere libera in vas.

  Racordare la retea se face prin filet C”

  Structura interioara a cismelei se poate scoate dupa indepartarea capului cismelei, fara a fi necesara scoaterea cismelei din pamant. Partea subterana este vopsita cu vopsea bituminoasa (pe baza de gudron) (Bonomit H), iar partea superioara, cu vopsea de ulei.

  Durata de viata este de min. 20 ani (respectandu-se o intretinere minimala adecvata). Garantia este de 2 ani.

  Referinte sunt Regiile de apa din Ungaria, Cehia, Polonia, Suedia.

Pc110029.jpg